Over ons

Mijn naam is Elke Machielsen en ik ben werkzaam als coach/ trainer en psychomotorisch therapeut. Sinds begin 2019 ben ik eigenaar van “Het praktijk-lokaal Rotterdam”.

Ik heb zowel de bachelor (2012) als de masteropleiding (2019) van de opleiding psychomotorische therapie afgerond. Daarna heb ik nog veel cursussen en scholingen gedaan om up to date te blijven, onder andere; ACT, hypnotherapie en schematherapie. Momenteel ben ik naast mijn praktijk werkzaam bij het expertisecentrum voor psychosomatiek en de Viersprong.

Ik heb ervaring in het behandelen van aanhoudende lichamelijke klachten, eetstoornissen, angst- en stemmingsstoornissen, autisme en
persoonlijkheidsproblematiek.

Het op een creatieve wijze bij mogen dragen en deel uit mogen maken van het groeiproces van de ander geeft mij veel werkplezier. Patiënten omschrijven mij als warm en empatisch en “to the point”.

Ondanks dat het een eenmanspraktijk is heb ik nauw contact met andere behandelaren in de regio, waar ik zo nodig naar door kan verwijzen.

Daarnaast werk ik als coach en trainer, zowel binnen mijn eigen praktijk als in samenwerking met andere organisaties. Hierin coach ik de individuele deelnemer gericht op persoonlijke effectiviteit en duurzame inzetbaarheid op het werk.

Ik breng graag mijn kennis met veel bevlogenheid over tijdens de trainingen. Eerder heb ik bijvoorbeeld trainingen mentale weerbaarheid gegeven aan hoog risico beroepen (politie en beveiliging), bij de Swapshop gericht op effectieve
communicatie en werk ik al sinds 2013 vanuit de ACT-methodiek in verschillende organisaties.